Szőnyegtisztítás és keresőmarketing

2022. július 12. 09:03 - Fűtésszerelés Péter

Szőnyegtisztítás házilag, természetes alapanyaggal

Szőnyegtisztítás házilag, természetes alapanyaggal

 

A mindennapok használata során óhatatlan, hogy egy – egy folt előfordulhat a szőnyegen, különösen ahol kisgyermekek is használják. A folteltávolítás sikere attól függ, hogy a folt keletkezése és az eltávolítása között mennyi idő telik el!

Lényeges, hogy ne hagyd a szőnyegbe beszáradni a foltot, hanem lépj a tettek mezejére azonnal!

Először is a darabos szennyeződést távolítsd el, majd lehetőleg puha fehér tiszta rongyot használj, ami nem szöszöl, és lehetőleg gyakran cserélgesd. Ezek után következik a tisztítás. A boltokban kapható különféle kémiai tisztítószerek bár rendkívül hatékonyak, de a használatuk során felszabaduló kémiai anyagok a bőrre kerülve, vagy akár belélegezve, legyen is szó bármilyen bőrbarát termékről, ártalmas lehet az egészségünkre.

A természetes alapanyagokból készült házi tisztítószerek ugyanolyan hatékonynak bizonyulhatnak, mint kémiai társaik. Nem károsítják a környezetünket, háztartásunkat és egészségünket. Biológiailag lebomlanak, így nem szennyezik a vizeket és nem jelentenek veszélyt az élővilágra sem.

Használatuk ott is nagy jelentőséggel bírhat, ahol biológiai szennyvíztisztítót alkalmaznak, hiszen itt kerülendőek az erős kémiai tisztítószerek.

Szódabikarbóna és természetes illatanyagok

Az univerzális szódabikarbónának itt is hasznát vehetjük, ami már önmagában is segít, hogy a szőnyeged felfrissüljön. Eltünteti a kellemetlen szagokat, szennyeződéseket, magába szívja a nedvességet, így gyorsan felfrissül tőle a kárpit. Az extra frissesség érdekében a szódabikarbónát el is keverheted szárított, természetes növényekkel, pl.: levendula, citrom- , narancshéj, vagy illóolajokkal: teafa, citrom, levendula, narancs stb. A teafaolaj ráadásul fertőtlenítő hatással is bír.

A keveréket szórd a szőnyegre, dörzsöld finoman bele a szálakba egy kefe segítségével és hagyd hatni egy órán keresztül. Ez alatt a szódabikarbóna elvégzi a dolgát, minden szennyeződést és rossz szagot magába gyűjt! Ezután nincs más dolgod, csak alaposan kiporszívózni a szőnyeget. Ha megteheted, érdemes utána szabad helyre vinni a szőnyeget egy alapos kiporolásra, hogy valóban a szálak mélyéről is távozzon a szennyeződés.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szonyegtisztitasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr1317881007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Szőnyegtisztítás és keresőmarketing
süti beállítások módosítása

kisteherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat kisteherautó bérlés Budapest keresőmarketing teherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat üzemorvos