Szőnyegtisztítás és keresőmarketing

2020. október 01. 14:11 - Fűtésszerelés Péter

Melyik szőnyegtisztító gépet válasszam?

Melyik szőnyegtisztító gépet válasszam?

Ha szükségét érzi egy alapos szőnyegtisztításnak, a legjobb helyen jár hogy a legalaposabb, a legolcsóbb és a legkönnyebb megoldással tisztítsa meg szőnyegét. Nálunk professzionális megoldásokat talál, melyekkel időt, energiát spórol, a technológiákon túl pedig szakértelmünk a garancia a kiváló eredményre. 

Ha szőnyegtisztítógépre gondolunk általában a szakmai nevén extrakciós vagy más néven vizes takarítógépet értjük. Ez a technológia vegyszeres vízzel átmossa a szőnyegeket. Érdemes más szőnyegtisztítási technológiát is fontolóra venni hogy számunkra a legmegfelelőbb tisztítóhatást érjük el, hiszen még a háztartásoknak is egyszerűen használható, intenzív kefés takarítógépet tudunk alternatív megoldásként javasolni. Cikkünk a megfelelő takarítógép kiválasztásában szeretne segítséget adni, felsorolva az általunk kölcsönözhető takarítógépek funkcióit, hatásmehanizmusát, előnyeit.

A szőnyegtisztítás alapossága mellett fontos paraméter a felhasználás során hogy mennyire marad vizes a szőnyeg vagy kárpit, (milyen gyorsan szárad meg) történik-e mechanikai súrolás (kefés súrolás mellyel alaposan a szőnyeg mélyéről is felszedjuk a szennyeződést, illetve tapasztalataink szerint a kefés gépek használatával sokkal gyorsabban elérhető ugyanaz az alaposság mint a kefe nélküli társaik esetében), illetve érdemes átgondolni milyen egyéb felület tisztítható a takarítógéppel - mennyire praktikus (kárpit vagy fuga tisztításra is használható...).

Hagyományos vizes takarítógép - Extrakciós szőnyegtisztítás

A takarítógépnek van egy vegyszeres tartálya és egy koszos vizes tartálya. A takarítógép egy pumpa segítségével felszívja a vegyszeres vizet kijuttatja a felületre, a vizes porszívó felszívó rész közel van a pumpa permetező részéhez így viszonylag gyorsan fel is szívja a koszos vegyszeres vizet. Egyszerűen használható takarítógép, a szőnyegtisztítás mellett kárpit tisztításra is tudjuk használni. 

Hengerkefés, vizes takarítógép

Ezek a takarítógépek a vegyszeres vizet kijuttatják a felületre (akár gravitációsan, vagy beépített pumpával permetezve) és begyüjtik a szennyeződést egy szennyvizes tartályba. Közben kefék dolgozzák át mélyen a szőnyeg szálait. A kefés súrolás erősebb tisztítóhatást eredményez hiszen mechanikus súrolás is történik, így nem csak a felhasznált vegyszeren múlik a tisztítóhatás (a szennyeződés leválasztás felgyorsul). A a szőnyeg mélyéről szedik fel a szennyeződéseket, a takarítógépeknek megfelelő súlya van, ezzel érik el a megfelelő kefe nyomást és nem utolsó sorban súroló hatást.

Szőnyegtisztítás gőzzel, gőzporszívóval

A gőz tisztító erejét nem kell bemutatni senkinek, főleg a zsíros olajos szennyeződésekre használható eredményesen. A tisztító hatása mellett alkalmas fertőtlenítésre és higenizálásra is. A kárpitok és szőnyegek mélyén megbújó apró poratkák egyik leghatásosabb ellenszere. De a házi poratkák mellett a rüh atka, a bolha és az ágyi poloska írtásra is használható eredményesebbé téve a vegyszeres vagy gázos írtást, mivel például olyan résekbe hatol be a forró gőz ahova például az ágyi poloska előszeretettel bújik meg (például az ágykeret rései). A kínálatunkban szereplő gőztisztító a gőzfejlesztő kazán mellett egy vizes porszívó résszel is rendelkezik így hasonlóan működik mint egy vizes takarítógép csak nem vegyszeres vízzel hanem a gőz erejével tisztít. 

Száraz szőnyegtisztítás

A száraz szőnyegtisztítás is hengerkefés takarítógéppel történik (kínálatunkban egy kompromisszummentes technológián alapul. A vizes takarításhoz képest nagyságrenddel kevesebb nedvesség felhasználásával végezzük. A lényege hogy amikor feloldottuk a szennyeződést a szőnyegben a felhasznált nedvszívó tisztítószer egyből ott van és magába zárja a szennyeződéseket és a felhasznált nedvességet. A tisztítás végén szinte száraz felületet kapunk amit így nem tudnak ismét gyorsan öszekoszolni amíg vizes, és sok esetben nincs idő arra hogy a vizes tisztítás megszáradására várjunk. Sok padlószőnyeg gyártó ezt a technológiát javasolja (Pld. modul padlószőnyegeknél ) hiszen a túlzásba vitt vegyszeres vizes tisztítás akár tönkre is teheti a padlószőnyeget (zsugorodik, nyúlik a szőnyeg, dohosodik, penészesedik stb...). A padlószőnyegek élettartamát ezzel a technológiával lehet a legjobban kitolni, megnövelni. 

Vegyszeres habos szőnyegtisztítás (nem ugyanaz a száraz habos szőnyegtisztítással)

Itt a vegyszeres folyadékból egy kompresszor segítségével vegyszeres sűrű habot készítünk, ez a vegyszeres hab a tisztító hatását pontosan ott fejti ki ahol szükséges a szőnyeg felső rétegeiben. Kárpitok tisztításánál egy kézi kefés fejjel dörzsöljük a szövet mélyebb rétegeibe a habot, szőnyegeknél kefés géppel tudjuk bedolgozni a szövet szálai közé ha szükséges. Hagyunk egy kis behatási időt (pár perc) és kiszívjuk a feloldott szennyeződést.

Mivel a gravitáció nem húzta a szőnyeg mélyére a nedvességet sokkal gyorsabban megszárad a szőnyeg vagy a kárpit. A behatási idő alatt a vegyszeres nedvesség ott hat ahol maga a látható szennyeződés található. A kínálatunkban szereplő Santoemma takarítógépet ráadásul 2 kezelő is használhatja egyszerre függetlenül, így buszok, hajók stb. járművek tisztítása lényegesen felgyorsítható.

Szárazhabos szőnyegtisztítás - Habgenerátoros

Előnye hogy rövid időn belül száraz felületet kapunk nem kell várni szőnyeg száradására. A kefés súrolás intenzív mélyen átmozgatja a szőnyeg szálait. A gyártó hasonlóan eredményesen mutatja be ezt a technológiát mint a hagyományos extrakciós vizes átmosás (csak hát ott vizes marad a szőnyeg - ez néha elég sok problémát okoz késöbb). Jelenleg ez is egy nagyon elterjedt technológia a takarítócégek körében.

Egytárcsás súrológép samponozó kefével + vízszívó vagy szőnyegtisztítógép

A lényege hogy a hagyományos vizes takarítógép átmosását megelőzi egy vegyszeres kefés szenny fellazítás. Józan paraszti ésszel ha belegondolunk, ha valamit kefével súrolok az jóval eredményesebben lesz tiszta, mintha csak permetezem rá a vegyszert és szívom ki a koszos vizet. Egy megfelelő erősségű (általában puhább samponozó kefével) megsúroljuk a szőnyeget és közben időt hagyunk a vegyszer behatásának. Valaki csak vízszívóval szívja ki a feloldott szennyeződést, de a saját tapasztalatunk alapján érdemesebb szőnyegtisztítógéppel tiszta vizzel átmosni a felületet és kiszivni a koszos vizet a szőnyegből.

Többnyire azzal szokták ezt a technológiát elrontani hogy túl sok idő telik el a kiszívás és a samponozás között, és túl sok koszos víz marad a szőnyeg aljában és csodálkoznak hogy 2 nap múlva a száradás után szabálytalan kör alakú foltok jelennek meg a szőnyegen ott is ahol korábban nem volt probléma. A tiszta vizes átmosással ezt el lehet kerülni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szonyegtisztitasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr2316223512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőnyegtisztítás és keresőmarketing
süti beállítások módosítása

kisteherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat kisteherautó bérlés Budapest keresőmarketing teherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat üzemorvos