Szőnyegtisztítás és keresőmarketing

2020. október 01. 14:37 - Fűtésszerelés Péter

Szőnyegtisztítás száraz habos technológia

Szőnyegtisztítás száraz habos technológia

A szőnyegsampont a habgenerátor a szőnyegkefére( tárcsa alaku forgó alkatrész) juttatja, amely kemény habot képezve átsúrolja a szőnyegfelületet. A hab a szőnyeg szálakról magába gyűjti a szennyeződéseket, amit kiporszívózunk. A megfelelő minőségű habbal a szőnyeg enyhén lesz csak nedves, a felület szinte azonnal járható.

Mély-tisztítás

Erősebben szennyezett szőnyegfelületeknél mélytisztítást ajánlunk. Ezesetben is egy tárcsás géppel alaposan átkeféljük a szőnyeget, ilyenkor speciális tisztító anyagot használunk. Ezt követően egy nagy-teljesítményű géppel átöblítjük és kiporszívózzuk a szennyeződött vizet. Ily modon a szőnyeg mélyen tisztítva van, a szennyeződések hatékonyan tisztíthatók.

Szőnyegtisztítás

Szárazbabos  és bonett tisztítás. A szárazbabos technika alkalmas a szőnyeg felfrissítésére, gyorsan szárad ezért nem igényel sok várakozást, a szőnyeg használatba vételéhez. Általában igen jó tisztítási hatás érhető el vele. Egy korong kefés géppel habos tisztítást végzünk. Olyan helyeken érdemes alkalmazni ezt a technikát, ahol kevés idő van a száradáshoz, illetve a szőnyeg nem túl erősen szennyezett.

Bonett korongos tisztítás: speciális tisztító fejjel tárcsás géppel.Bonett tisztításszáraz habos tisztítás

A megfelő szőnyegtisztítás technikái

Sok szőnyeg nem ússza meg károsodás nélkül a porolást, a folyóvizes tisztítást. Figyelnünk kell a szőnyegeink típusára, anyagára, és azt sem hagyhatjuk szem elútt, milyen fajta szennyeződés érte, milyen a szennyeződés mértéke, valamint a szőnyegünk mennyi ideje van igénybe véve, azaz milyen régi vagy esetleg még új az anyag.

4 különböző technika közül választhatjuk ki a számunkra tetszőt. Minden háziasszony ismeri az extrakciós tisztítást, csak nem ezen a tudományos néven. Otthoni környezetben ezt a műveletet takarítógép végzi el. A vegyszeres vizet a szőnyegre permetezi, madj a szennyezett vizet egy tartályba visszaszívja.


Vannak ipari extrakciós szőnyegtisztító gépek is, amelyek általában különböznek a háztartási gépektől. Az ipari gépek nagyobb nyomással permetezik a vegyszert szőnyegeinkre, így a tisztítás mélyebbre hatoló, és a gép szívóereje is nagyobb. Ezzel alaposabban eltávolítja a szennyeződést és még gyorsabban szárad a felületünk.
Létezik egy úgynevezett samponozási eljárás.

Az egytárcsás vagy hengerkefés súrológépre samponozókefét helyezünk, majd a tartályba beleöntjük a tisztítószeres vizet. Felvisszük a szőnyegre az oldatot a gép segítségével, ez habot képez a felületen. Ha a hab elszíneződik, az azt mutatja, hogy a szőnyeg elkoszolódott. Ezután alaposan áttisztítjuk a szőnyeget a hengerkefés géppel. Vízszívó segítségével eltávolítjuk a felesleges habot, így meg tudjuk akadályozni, hogy a szőnyegben vegyszer maradjon.

A száraz habos nüdszer a harmadik. Azaz a bonetteljárás!

Vegyszeres oldatba merítjük a bonettkorongot, majd csavarjuk ki, hogy csak nedves maradjon. Ezután helyezzük fel az egytárcsás súrológép korongjára, aztán egyenletesen átjárjuk a szőnyeg felületét. Ha nincsen időnk a teljes száradáshoz, akkor válasszuk a száraz tisztítást, mert a nedves szőnyeg magába szívja a port és a sarat.

Száraz, poros tisztítás esetében, egyenletesen felvisszük az erre kifejlesztett port a szőnyegre, majd a hengerkefés gépónkkel egyenletesen beledolgozzuk az anyagba, Amikor a por magába szívta a szennyeződést, alaposan porszívózzuk ki a szőnyegünket az elérni kívánt cél érdekében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szonyegtisztitasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr9116223578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Szőnyegtisztítás és keresőmarketing
süti beállítások módosítása

kisteherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat kisteherautó bérlés Budapest keresőmarketing teherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat üzemorvos