Szőnyegtisztítás és keresőmarketing

2020. október 01. 13:14 - Fűtésszerelés Péter

Szőnyegtisztítás házilag

Szőnyegtisztítás házilag

 

Szőnyegtisztítás: filléres praktikák, amiket imádni fogsz

 

Egy jól megválasztott, szép, esztétikus szőnyeg könnyedén otthonunk dísze lehet, azonban ha nem gondozzuk, nem tisztítjuk rendszeresen, akkor eléggé kellemetlen látvány (az esetleges szagokról nem is beszélve). Ezért fontos, hogy rendszeresen szánjunk időt (és szánjuk rá magunkat) a szőnyegeink karbantartására. Ebből a bejegyzésből megismerheted a legegyszerűbb, legtakarékosabb otthoni szőnyegtisztító praktikákat!

A különböző típusú, különböző alapanyagokból készült szőnyegek mind-mind másfajta gondoskodást igényelnek. Kétségkívül a rongyszőnyeggel van a legkönnyebb dolgunk, ezeket ugyanis általában elegendő bedobni a mosógépbe, a program lejárta után pedig egyszerűen kiterítjük száradni , és  – voilá! A szőnyegünk máris tiszta és illatos, akár új korában!

Ennél azért összetettebb a feladat a futószőnyeg esetén. Ha nem szeretnénk tisztítóba vinni, akkor vagy elsétálunk a legközelebbi drogériába, és a címkéken tett ígéretekben bízva kiválasztjuk a legmegfelelőbbnek látszó szőnyegtisztítót, vagy az otthon lévő alapanyagokból készítjük el a saját tisztítószerünket.

Ez utóbbi esetben például hasznunkra válhat a szódabikarbóna, melyet elegendő a szőnyegen keletkezett foltra szórnunk (kicsit bele is nyomkodhatjuk), és kis idő elteltével alaposan kiporszívóznunk a szálak közül. Az áporodott, dohos szag megszüntetését ecettel, vagy citromlével érhetjük el. Ezeket csepegtessük langyos vízbe, és dörzsöljük jól a szőnyeg szálai közé. Amellett, hogy megszünteti a kellemetlen szagokat, a szőnyeg színét is új életre kelti.

Szintén a makacs foltok eltávolításában lehet segítségünkre a burgonyakeményítő és a szappan. A szappant olvasszuk meg, vagy reszeljük le, és keverjük össze a keményítővel, majd az így kapott masszát öntsük a foltra, végül 10-20 perc elteltével töröljük le.

Ha a tisztaság mellett kellemes illatot is szeretnénk a lakásunkban, akkor a porszívózás után permetezzük be a szőnyeget az alábbi keverékkel: egy bögre vízhez adjunk néhány csepp illóolajat, és egy citrom levét. Ezt akkor is bevethetjük, ha vendégeket várunk, és csak rövid idő áll a rendelkezésünkre, hogy hangulatos légkört teremtsünk a lakásban.

A shaggy szőnyeg a fentiekhez képest igen szeszélyes fajta, és ennél szofisztikáltabb törődést igényel. A shaggy szőnyeg tisztításának titka, hogy nem szabad hagynunk beszáradni a foltot. Minden esetben használjuk a megfelelő szőnyegtisztító szert, és kizárólag puha, fehér ronggyal álljunk neki a takarításnak. Ügyeljünk arra is, hogy a szőnyegtisztító ne szivároghasson be a szőnyeg belsejébe.

Az esztétikai okok mellett az egészségünk megőrzése szempontjából is elengedhetetlen a rendszeres szőnyegtisztítás, hiszen a szálak között házipor, állatszőr, és más allergén anyagok is képesek megtelepedni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szonyegtisztitasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr316223474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Szőnyegtisztítás és keresőmarketing
süti beállítások módosítása

kisteherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat kisteherautó bérlés Budapest keresőmarketing teherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat üzemorvos