Szőnyegtisztítás és keresőmarketing

2020. október 01. 13:30 - Fűtésszerelés Péter

Szőnyegtípusok tisztítása miben térhetnek el?

Szőnyegtípusok tisztítása miben térhetnek el?

A szőnyegeknek sok fajtája létezik, de alapvetően műszálas és természetes azaz állati, eredetű szálakból szövik azokat.

Ezek tisztítását is alapvetően két csoportba oszthatjuk:Sík-mélymosás:
Az erősen szennyezett, műszálas szőnyegek esetében alkalmazható eljárás. Ezt főleg szőnyegtisztító mosodában érdemes végeztetni, mivel a szőnyeget ilyenkor egyedileg függesztik, szárítják. Amennyiben otthon is megoldható a függesztett szárítás lehet elgondolkodni azon, hogy házilag oldjuk meg a tisztítást.Szárazhabos tisztítás:
Ezt a módszert főként a helyszínen végezzük mivel nem szedhető fel a szőnyeg vagy házilag szeretnénk a szőnyegtisztítást elvégezni. Továbbá nagy előnye, hogy a szőnyeg nem lesz nedves és hamar megszárad.

Sík-mélymosás

Amennyiben drasztikusan szennyeződött a szőnyeg, például csatornatörés, ázás vagy valamilyen állat levizelte, ki kell hívni a háztól házig szolgáltatást és a szőnyegünk, ha szerencsénk van megmenthető, továbbá tisztán, puhán és frissen érkezik vissza. Sajnos elég sűrűn előfordul, hogy a szőnyeget sprőden és büdösen látjuk viszont. (Cikk írójának megjegyzése: Egyszer nagyon pórul jártam egy szőnyegtisztító céggel… A visszaérkezett szőnyegnek annyira kellemetlen volt a szaga, hogy ki kellett rakni az udvarra. Majd újra elvitték de sajnos nem lett sokkal jobb.) Csak olyan helyre vigyük a szőnyegünket tisztíttatni, ahol tudjuk, hogy komoly, erre a célra gyártott berendezésekkel tisztítják azokat. Például a jobb helyeken a tisztítást követően ózonnal szagtalanítják a szőnyegeket.Otthoni szőnyegtisztításra a háztartási extrakciós gépet, úgymond a szokásosnak mondható otthoni szőnyeg és kárpittisztítót nem ajánljuk, csak abban az esetben ha a szőnyeg felszedhető és megoldható a függesztett szárítása. Miért? Mert a háztartási kisgépek nem szívják vissza teljesen a vizet, így a szőnyeget nagyon benedvesítik és amennyiben nem tudjuk egyedileg függesztve szárítani, akkor csak kudarc lesz a végeredmény és egy berohadt szőnyeg. Ezt az eljárást kárpittisztításra alkalmazhatjuk de csak és kizárólag ipari géppel, amelyik nagyon erős visszaszívó hatással rendelkezik. Jobb ha kölcsönözzük ezt. Természetesen lehetne ezt szőnyegre is használni, de ha azt vesszük alapul, hogy egy háromszemélyes kanapé 1,5-2 óra tisztítást igényel egy nagyobb szőnyeggel elpepecselnénk akár egy fél napot is.

Száraz habos szőnyegtisztítás

Minden szőnyeget, aminek nem tesz jót, ha átnedvesedik szárazhabos eljárással kell tisztítani! Ezek a következők lehetnek: gyapjú-, shaggy vagy kézi perzsa-, illetve leragasztott padlószőnyeg. Bár megemlíteném, hogy minden szőnyegtípuson alkalmazható eljárás, amennyiben nem szennyeződött drasztikusan a szőnyeg, például csatornatörés, ázás vagy vizelet.

Első lépésként mindig egy hengerkefés porszívóval alaposan ki kell porszívózni a szőnyeget. Ez a művelet eltávolítja a por és poratkák túlnyomó többségét, majd a következő gépek egyikével végezzük a tisztítást, azaz a száraz habot a szőnyeg szálai közé dolgozzuk, így az nem lesz nedves csupán a szennyeződéseket köti meg, ami végezetül egy alapos porszívózással eltávolítható. Száradási idő: kb. 2 óra.Egytárcsás kézi súrológépKétkefés szőnyegtisztító gép

Ezekkel a gépekkel főleg a leragasztott szőnyegek esetében használjuk, otthon és irodákban egyaránt. Végezetül szükséges egy ismételt alapos porszívózás. Fontos, hogy puha kefét használjunk a szőnyegtisztításhoz!

Egy háztartás vagy egy iroda számára minden itt említett gépet érdemes kölcsönözni, mert nem éri meg a beruházás, hiszen fontos, hogy ezek jó minőségű ipari gépek legyenek. Ráadásul a fent említett szőnyegtisztító gépek viszonylag olcsón bérelhetők. A szőnyegtisztítást velük, a gép leírása alapján kell elvégezni.

Szárazhabos szőnyegtisztítás – kézzel

Amennyiben nem szeretnénk gépet kölcsönözni, akkor kézzel is elvégezhetjük a szőnyegtisztítást. Egy 10 literes vödörbe öntsünk maximum 1 liter – 1:10 arányban vízzel hígított tisztítószert. A lenti ajánlásból.
A kiválasztott tisztítószert felhabosítjuk, azaz 10 liter habot képzünk a súrolókefe segítségével, amibe egy hosszú nyelet lehet beletekerni.

Ezt úgy kell végezni, hogy a kefével ütemesen lökdössük a vödörben a tisztítószeres oldatot, amíg erős habja nem lesz. Ezt a habot paskolgatva, bedolgozzuk a szálak közé. Úgy vigyük fel a felületre, hogy ne hagyjunk ki részeket, ebben az esetben egyenletes lesz a tisztítás. Ezek után hagyjuk megszáradni és a végén pedig egyszerűen össze kell porszívózni. Így a szőnyeg nem lesz nedves és hamar megszárad.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szonyegtisztitasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr116223488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Szőnyegtisztítás és keresőmarketing
süti beállítások módosítása

kisteherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat kisteherautó bérlés Budapest keresőmarketing teherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat üzemorvos